Evergreen Museum & Library , cunoscută și sub denumirea de Evergreen House , este un muzeu istoric al Universității Johns Hopkins din Baltimore , Maryland , Statele Unite ale Americii. Se află între campusurile Colegiului Notre Dame și Colegiul Loyola . Acesta, împreună cu Muzeul Homewood , alcătuiesc muzeele Universității Johns Hopkins.
Conacul a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea și a fost cumpărat în 1878 de președintele căilor ferate Baltimore și Ohio , John W. Garrett . Căile ferate au fost apoi o industrie-cheie în Statele Unite și, așa cum familia lui Baltimore Garrett deținea și gestiona una dintre cele mai mari companii feroviare, casa a crescut și a devenit atât de luxoasă și faimoasă. Fiul lui John Garrett, T. Harrison, a adăugat o aripă care conține o sală de biliard, o alee de bowling și o sală de gimnastică, care în anii următori au fost transformate într-o galerie de artă și un teatru privat. Casa Evergreen a servit ca o casă pentru familie până în 1952, când a fost donată universității.
Biblioteca Garrett este o colecție cu adevărat remarcabilă de cărți și manuscrise rare care s-au adunat de-a lungul a două generații de către T. Harrison Garrett și fiul său John Work Garrett, înainte ca acesta din urmă să fi deținut colecția în numele său în 1942 la Universitatea Johns Hopkins. Astăzi, face parte din Departamentul Colecțiilor Speciale din bibliotecile Sheridan ale Bibliotecilor Sheridan ale universității și este format din fizic din patru locații distincte din cadrul Evergreen, aproximativ 30.000 de volume, majoritatea fiind reprezentate on-line în catalogul on-line al bibliotecilor Sheridan .
Valorile notabile ale colecției sunt incunabula (cărți tipărite înainte de 1501), literatura și istoria Renașterii englezești din secolele 16 și 17, istoria naturală și ornitologia, colecția de istorie arhitecturală Laurence Hall Fowler recunoscută la nivel internațional, America Americana și Marylandiana, călătorii și călătorii, hărți istorice și atlase, cărți de cărți din secolele XVIII-XIX, broșuri de război civil și publicații, literatură juvenilă din secolul al XIX-lea și sec. Istoric literar american. Alte colecții mici, dar remarcabile, includ o colecție de manuscrise iluminate medievale, costume istorice și cărți fête, o colecție aproape completă de manuscrise a autografelor fiecărui semnatar al Declarației de Independență și lucrările și desenele arhitecturale ale lui Fowler.
Marea majoritate a cărților și manuscriselor deosebit de fine și rare ale Evergreen sunt găzduite în Biblioteca principală, proiectată de Laurence Hall Fowler (1876-1971). Acestea au fost, în cea mai mare parte, colectate de T. Harrison Garrett (1849-1888) și fiul său John Work Garrett (1872-1942). T. Harrison pare să fi fost un colecționar destul de ecumenic, ale cărui gusturi s-au extins la cărți și monede rare, precum și printuri și covoare orientale, în timp ce John pare să se fi limitat în mare măsură la cărți și manuscrise rare, precum și la numismatică.
Aceasta este una dintre cele mai mari colecții private de incunabule din Statele Unite, 140 de cărți în totalitate, tipărite cu un tip mobil înainte de 1501, conținând multe dintre cele mai bune și mai apreciate lucrări tipărite în perioada de tip „leagăn”. Printre comorile din Biblioteca Principală se numără „Subiaco Lactantius” (1465), care este doar cea de-a treia carte publicată vreodată în Italia; William Caxton’s Chronicles of England (1480), una dintre primele cărți tipărite vreodată în Anglia; și o ediție latină mai amănunțită a Cronicarului de la Nuremberg (1493), care conține circa 1.800 de lemn și o istorie compozită a lumii de la creație până la Apocalipsa.