Castelul Hearst , denumit și ” La Casa Grande” („Casa cea Mare”) , resedinta principală a unui imobil din San Simeon , California , care a aparținut inițial lui William Randolph Hearst . Castelul a fost proiectat de Julia Morgan în 1919-1947 și este cunoscută pentru opulența sa.
În 1865, George Hearst a cumpărat aproximativ 40 000 de hectare de teren în zona San Simeon Bay. El a continuat să achiziționeze proprietăți în vecinătate, adunând în cele din urmă circa 250 000 de hectare . În 1919, fiul său, William Randolph, a moștenit terenul, care a fost atunci cunoscut sub numele de Camp Hill și nu a oferit prea multe facilități. În acel an, el a însărcinat-o pe Morgan să „construiască ceva”. Proiectul a evoluat într-o serie de clădiri de lux și grădini pe o proprietate de 51 de hectare pe care Hearst la numit La Cuesta Encantada („The Enchanted Hill”). Lucrând în colaborare cu Hearst, Morgan a căutat să surprindă măreția arhitecturii europene și multe elemente au fost inspirate de clădiri și opere de artă străine. Construcția a continuat până la sfârșitul anilor 1940.
Punctul central al imobilului este reședința principală, care a devenit cunoscută sub numele de Castelul Hearst. Acesta a fost proiectat în stilul Renașterii mediteraneene, iar fațada sa sugerează o catedrală spaniolă cu turnuri de clopot și decorațiuni ornamentate. Intrarea principală este flancată de basoreliefuri de cavaleri și o sculptură a Mariei care ține copilul Isus este așezată într-o nișă peste ușa masivă. Splendoarea exteriorului continuă în interiorul conacului. Cu o suprafață de 6860 de metri pătrați , Castelul Hearst conține 115 camere, dintre care 38 de dormitoare, mai mult de 40 de băi, un teatru și un salon de înfrumusețare. Sufrageria are ziduri împodobite cu țesături de catifea, iar plafonul pictat în secolul al XVIII-lea era inițial într-un palat italian. Balconul de marmură al apartamentului include o loggie elaborată. În plus, colecția vastă de antichități și lucrări de artă ale lui Hearst este afișată vizibil atât în ​​apartament, cât și în restul conacului.
Piscina Neptun este situată în afara. Este înconjurat de sculpturi și colonade , iar fațada unui templu roman reconstruit se află la un capăt.
Biblioteca ocupa spatiul central si reprezinta punctul forte al castelului.