Biblioteca Walker a istoriei imaginației umane este o bibliotecă privată și o colecție de artefacte artistice, științifice și istorice. Biblioteca a fost fondată și este deținută de Jay Walker .

Binecunoscuta bibliotecă privată a lui Jay Scott Walker, fondatorul unității de cercetare și dezvoltare Walker Digital, a fost construită în 2002 pentru a sărbători „aventura intelectuală și emoțională a descoperirii omenirii”.    

Cladirea de 3600 de metri pătrați este o aripă a casei Walker din Ridgefield, Connecticut . Biblioteca de 50.000 de volume din casa lui Walker deține o selecție remarcabilă de lucrări și obiecte rare, inclusiv o copie a Declarației de Independență din 1776 și un atlas din 1669, remarcat fiind primul care arată soarele în centrul sistem solar, în loc de Pământ. Designul neobișnuit, cu mai multe niveluri, cu podele de sticlă și scară unghiulară, se spune că este inspirat de lucrările lui MC Escher, precum și hărți, diagrame, lucrări de artă și o mare varietate de artefacte la nivel de muzeu.

Biblioteca a fost construită în 2002 pentru a găzdui și a prezenta o colecție de cărți și artefacte pe care Walker lea asamblat timp de douăzeci de ani.

Proiectat de arhitectul Mark P. Finlay și proprietarul Jay S. Walker, camera combină arhitectura tradițională cu platforme plutitoare, scări multiple și un pod de sticlă. Podul conectează intrarea la mijlocul a trei nivele. Sunetul și iluminatul au fost proiectate de artistul Clyde Lynds. O serie de panouri din sticlă iluminată, gravată, de aproximativ 8 metri înălțime și 10 metri lățime, sunt folosite ca parte a balustradelor din jurul scărilor și platformelor. Fiecare din cele aproape 200 de panouri gravate reprezintă, în formă simbolică, una dintre invențiile seminale ale istoriei umane.

Jay Scott Walker (născut la 5 noiembrie 1955) este un inventator , antreprenor american și președinte al Walker Digital , un laborator privat de cercetare și dezvoltare dedicat utilizării rețelelor digitale pentru a crea noi sisteme de afaceri.

Nu este deschisa publicului.