Biblioteca domnească a Palatului Liechtenstein din Viena, Austria, a fost proiectată de Joseph Hardtmuth (1758-1816) și are o lungime de 56 metri, această bibliotecă triplă cu două rânduri de coloane ionice a fost inițial parte a fostului Palat Liechtenstein de pe Herrengasse a fost una dintre atracțiile importante ale Vienei.Încheiat în 1791, mobilierul a fost realizat de dresorul Josef Vogl, în timp ce lucrarea de stuc a fost executată de Martin Karl Keller, iar sculpturile au fost sculptate de Johann Martin Fischer, printre altele.

Între anii 1912 și 1914 biblioteca clasică din palatul Herrengasse a fost transferată in PALATUL GARDEN în cartierul Rossau și adaptată cu îndemânare de Gustav Ritter von Neumann pentru Apartamentele Gentlemen’s Apartments, care aveau proporții complet diferite. Aceasta a dus la ridicarea nivelului podelei și introducerea unei galerii. Cărțile au fost așezate pe rafturi în funcție de considerentele estetice, adică culoarea legăturilor. Acestea variază de la legăturile din piele simplă până la auriu și legături decorative de hârtie barocă

Biblioteca prinților din Liechtenstein conține în prezent aproximativ 100.000 de volume din toate domeniile de cunoaștere din secolele XV-XIX și reflectă funcțiile politice, bogățiile materiale și influența Casei Liechtenstein, precum și interesele personale ale membrilor familiei individuale. În jurul anului 1800, colecția de cărți din Liechtenstein, numărând aproximativ 40.000 de volume, se număra printre cele mai mari și mai valoroase biblioteci din Austria, clasându-se cu bibliotecile deținute de împăratul Franz și cele ale curții și universității. La începutul secolului al XVIII-lea, a devenit parte a familiei familiei Liechtenstein și sa extins considerabil în secolul al XIX-lea. Un inventar din 1931, care astăzi servește și ca bază pentru catalogarea digitală a exploatațiilor, oferă o impresie despre busola bibliotecii, despre focurile de interes și despre volumele deosebit de valoroase pe care le conține.