Hotelul NoMad din New York este găzduit într-o clădire  restaurată pe deplin la grandoarea sa originală, cu interioare de designerul francez Jacques Garcia. Hotelul este destinat pentru a concuracu  hoteluri mari din Europa, cu o sensibilitate deosebită în New York.

Inspirat de apartamentul parizian al tinereții lui Garcia, cele 168 de camere sunt rezidențiale  și decorate în stilul său clasic, atemporal. Fiecare cameră este amenajată cu mobilier special , fabricat manual, cu textura bogată și opere de artă originale. Spațiile publice, cu tavane înălțate ,oferă un loc de relaxare și socializare.

Biblioteca este o bibliotecă complet planificată, cu două niveluri, care este conectată printr-o scară spirală originală importată din sudul Franței. Oaspeții de la mese se pot bucura de mobilierul obișnuit și pot savura mâncăruri ,alături de cafea, ceai, vin și cocktailuri. O colecție literară eclectică este disponibilă, cuprinzând volume extinse pe subiecte atât de numeroase ca Istoria New York , Literatura clasica si Muzică.

După ora 16 după-amiaza, biblioteca este rezervată exclusiv oaspeților Hotelului NoMad.