Castelul de basm construit de ultimul rege al orașului Hanovra

Walt Disney trebuie să fi vizitat Castelul Marienburg sau să-l vadă în visele lui. Este un simbol al unui palat de basm, toate turnuletele și turnurile rotunjite, ridicate pe un deal în mijlocul pădurii împădurite din inima Saxoniei Inferioare , nu departe de Hanovra ( Hannover ). Povestea ei este o poveste de poveste, deși poate mai mult în tradiția fraților Grimm decât Disney …

A fost construită pentru Maria Alexandrina Wilhelmina Katherine Charlotte Theresa Henrietta Luise Pauline Elisabeth Friederike Georgine din Saxe-Altenburg … Ea a fost regina- George Gusta din Hanover (Hannover) din nordul Germaniei . El a dat-o „Dealul Rehberg ” în 1857 și a construit castelul pentru cea de-a 40-a aniversare. A fost un meci de dragoste, neobișnuit pentru familiile regale din secolul al XIX-lea, care de obicei trebuiau să facă căsătorii dinastice, de multe ori pentru una dintre rudele Reginei Victoria. Regele George era unul dintre acele rude.

El a fost nepotul lui George al III-lea al Regatului Unit și nepot al lui William al IV-lea. Blindat într-un accident tragic în grădinile de la Palatul Kew din Londra, când avea doar 13 ani, prințul George din Cumberland a devenit ultimul rege al Hanovra, moare în exil la Paris și îngropat în Capela Sf. Gheorghe din castelul Windsor . Până când castelul a fost terminat, Marie a fost ascuțită. Ea a scris într-o scrisoare, „Oh, nu știți cât de minunat este aici. Nu poate fi descrisă, cel mai frumos loc de pe Pământ „, și a spus că era ” micul Eldorado „al ei . Din nefericire, în ultimul an de construcție, Hanovra a intrat într-un război inutil cu Prusia, a fost învinsă în 1866, iar regele George a fugit din Germania. Marie sa mutat în castelul Marienburg cu fiica ei Maria; ea a rămas acolo doar puțin înainte. Un an mai târziu, ea a trebuit să fugă și să se alăture soțului în exil; calendarul de deasupra biroului ei arată încă data de 23 iulie 1867, ziua în care a plecat. Deasupra este un portret al reginei în vârstă de 85 de ani.Castelul este un amestec fermecător de stiluri romantice cu mobilier și accesorii „moderne pentru timpul său”. Sala de intrare octogonală stabilește tonul cu arcadele sale, coloane impresionante și un model mare al castelului. Are un plafon albastru și aur absolut glorios, cu opt personificări alegorice ale Artelor.

Una dintre camerele cele mai impresionante este Rittersaal (Sala Cavalerilor), care a fost neterminată la momentul exilului regal, dar a fost amenajată cu niște picturi magnifice și splendidul mobilier de argint din Augsburg, deținut odată de George II al Marii Britanii și Hannover. Speisesaal (Sala de mese) are un scaun fin de sedan și elaboră uniforme care sunt încă purtate de slujitori în casa Regala Britanică

Există numeroase camere fascinante pentru a explora, inclusiv salonul Reginei cu sculptură ornamentată, plafon din lemn și ornamente detaliate. Sala Printeselor are picturi murale care ilustrează scene din povestiri populare, inclusiv White Snow (presupuse a fi situate aici) și Frumoasa Adormită . Coridorul pe care se deschide această încăpere amintește de mănăstirile mănăstirii, cu arcade curbate și felinare desăvârșite. Capela , folosită acum pentru nunți, are o statuie de marmură a lui Hristos, un organ frumos și vitralii moderne; originalele au fost spulberate în timpul celui de-al doilea război mondial. Camera mea preferată este Biblioteca Reginei . Sub cupola gotică pictată într-un stil similar cu holul de intrare, sunt rafturile încărcate de cărți și busturile celebrităților personale literare și muzicale admirate de regină. Este perfect în fiecare detaliu și o operă de artă în sine.

Deși George nu a trăit niciodată în Castelul Marienburg, iar Marie a fost acolo doar un an, el păstrează un aer de romantism și mister. Încă deținută de familia Guelph, prințul Ernst August din Hanovra are un interes plin de viață în reamenajarea, dezvoltarea și viața de zi cu zi a acestui loc magic.